×
02/05/2022

La producció d’Aceites Mestral S.L. en la primera campanya arriba a 400 tones mètriques (TM)

La societat participada per la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el Grup Migasa aplicarà un pla d’expansió per augmentar-ne la producció a 1.500 Tm
El passat 14 de maig es va recollir el segon premi en la categoria d’olis fruitats madurs al Concurso Internacional a la Calidad de los Aceites vírgenes extra “Pedro León”

El primer any de producció d’Aceites Mestral S.L., la societat participada per la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el grup Migasa, s’ha assolit una xifra de 400 tones mètriques d’oli. La campanya va inicar-se el 19 d’octubre i va finalitzar el 30 de desembre. Aquesta producció ja ha estat certificada per part de la DOP Siurana.

Durant aquest primer any de vida d’Aceites Mestral S.L. cal assenyalar que s’ha recuperat un 25% de socis que han lliurat les olives a la cooperativa així com un 25% de nous pagesos addicionals, ja que ara no és necessari ser-ne soci per tal de dur la producció a l’almàssera de la Cooperativa de Cambrils.

Quant al pagament de les olives, durant aquesta primera campanya, s’ha fet un avançament de la collita del qual s’han beneficiat un 50% dels productors, amb un avançament setmanal la setmana següent d’entrar les olives a l’almàssera i el passat 15 de gener se’n va liquidar l’import restant de tota la producció.

Pla d’expansió i reconeixement al producte

Des d’Aceites Mestral S.L. s’aplicarà un pla d’expansió per augmentar-ne la producció fins arribar a les 1.500 tones mètriques d’oli. Per aquest motiu es realitzaran acords amb petits i grans productors de l’àrea d’influència de la Cooperativa per tal de poder arriba a aquesta xifra.

En aquest sentit, el pròxim divendres 25 de maig hi haurà una visita de l’equip de Migasa, encapçalada per Antonio Gallego, director comercial, per tal d’aprofundir en el nou pla d’expansió i poder arribar a acords amb els productors de la zona. En aquest sentit, hi ha programades diferents visites al territori.

Així mateix, el passat divendres dia 14 de maig es va recollir a Montoro (Córdoba), a la sala d'actes de Patrimonio Comunial Olivarero, el segon premi de la categoria de fruitats madurs al Concurso internacional a la Calidad de los Aceites Vírgenes extra "Pedro León", coorganitzat per la Feria del Olivo de Montoro i amb la col·laboració de l'Associació de municipios del ólico (AEMO).